Čokoládová dieta

Milovníci čokolády pozor! Dle nejnovějších výzkumů se dá hubnout i když jíte čokoládu! Sice se jí nelze cpát celý den, což je určitě škoda, konzumace musí mít určitá pravidla.

cokoladova-dieta

Lékaři nově tvrdí, že mlsání čokolády může pomoci lidem zhubnout tím, že řídí chuť k jídlu a reguluje metabolismus. Neurolog Dr. Will Clover je zastáncem této diety a říká, že jíst čokoládu každý den může být užitečné pro ty, kdo chtějí shodit nějaká kila. Věří, že nám pomůže k tomu, abychom jedli celkově menší dávky jídla a během dne také méně mlsali.

Tento odborník doporučuje se zaměřit převážně na tmavou čokoládu s minimálně 70%-ním obsahem kakaa (tzn. kakaový prášek + kakaové máslo). A měla by se jíst 20 minut před a pět minut poté, co si dáme oběd nebo večeři. Tím uspokojíme své choutky na sladké a mozek již dále sladká jídla nevyžaduje.

Malý kousek čokolády pomůže ovládat chuť po sladkém a reguluje metabolismus.

Gastroenterolog Dr. Christine Frissora potvrzuje, že konzumace čokolády je spojena s nižší hladinou cholesterolu a snižuje rizika cévní mozkové příhody a infarktu. Ale také říká, že pokud chceme zhubnout, měli bychom sníst pouze množství čokolády odpovídající 60-ti kaloriím za den. Tato hodnota například odpovídá 9,6g čokolády Lindt Excellence 70% Cocoa, což je trochu méně než 1 kostička.

Takže pokud hledáš novou dietu a rád(a) mlsáš, zkus čokoládu! A více pohybu.., doplňuje Čermi :)

Převzato ze stránek FirstToKnow.com a CBClocal.com

Komentáře

Vložit komentář

Captcha kód
Zveřejněno 7.3.2014