Base jump z mrakodrapu v New Yorku

V pondělí 24.3.2014 zatkla policie v New Yorku 4 mladíky, kteří září loňského roku seskočili na padácích z mrakodrapu One World Trade Center. Přinášíme exkluzivní online záběry tohoto base jumpu.

one-world-trade-center-base-jump

V září 2013 čtyři odvážlivci (nebo blázni, podle toho jak to bereš) skočili z mrakodrapu One World Trade Center v New Yorku, který byl dostavěn jako náhrada Dvojčat. Budova je vysoká 541m (včetně antén). Všichni tři byly tento týden zatčeni a obviněni soudem z výtržnictví (více v článku na CNN.com).

One World Trade Center (1 WTC), mrakodrap předtím známý jako Freedom Tower je mrakodrap postavený v roce 2013 u místa, kde stály Dvojčata, původní budovy Světového obchodního centra zničeny teroristickými útoky.

Nyní se k nám poprvé dostávají online záběry z kamery umístěné na helmě jednoho z base-jumperů. Je zde možné se vychutnat pocit z výšky, hups a dlouhý volný pád, následně přistání na jedné z přilehlých ulic a schovávání za živým plotem.

BASE jumping (někdy B.A.S.E. jumping) je adrenalínový sport, kde účastník skáče volným pádem z výškových objektů a pád následně brzdí padákem. BASE je akronym pro 4 kategorie objektů, ze kterých se skáče: budovy (Building), vysílače (Antenna), mosty (Span) a skalní útesy (Earth cliff).

Pokud máš ovšem strach z výšek, možná rád tohle video vynecháš :)

Komentáře

Vložit komentář

Captcha kód
Zveřejněno 25.3.2014